Úvod » Zápasové noviny

Žákyně vezou z Moravské Třebové třetí místo a už vyhlíží domácí turnaj

publikováno 17.03.2015

Téměř na konci soutěže podáváme report z účinkování družstva v krajském přeboru starších žákyň. Jádro týmu jsou hráčky ročníku 2002, tzn, prvním rokem starší žákyně. Tomu odpovidá i postavení v tabulce, kde se nám nepodařilo opustit skupinu výkonnostně nejslabších 4 týmů, i když to je v silách družstva a bylo to i cílem pro předposlední turnaj 15. 3. v Moravské Třebové.

Náš herní projev se odehranými zápasy zlepšoval, marodka ustoupila a v téměř kompletní sestavě jsme chtěli bojovat o postup.
Po příjezdu jsme zhlédli zápas Moravská Třebová - Lanškroun B, kde Moravská Třebová těsně vyhrála a to především vysokou úspěšností ulívek, jak za blok, tak do rohů kurtu. Nás čekal zápas s Litomyšlí. 1. set v naší "mladé" sestavě (Valášková, Marcišová, Kašparová, Slaninová, Hrdinová, Vaclová) s přehledem vyhráváme. 2. set se zapojují na rozehrání i starší hráčky (Bezdíčková, Střihavková, Částková) a především díky servisu opět s náskokem vítězíme.


Druhé utkání nastupujeme proti domácím. Takticky jsme se pokusili připravit na ulívky a nutno pochválit, že tyto pokyny jsme dodržovali a moc nám toho v poli nespadlo. Bohužel nás (především Verču Střihavkovou) zradil servis a 1. set prohráváme. 2. set jsme se přetahovali o každý bod a v koncovce jsme odskočili na 24:21. Během chvíle kazíme servis, nepřijímáme a chybujeme na útoku, prohráváme 25:24. Za stavu 25:25 střídá na podání Střihavkovou Terka Slaninová a svůj nelehký úkol zvládá. Je srovnáno 1:1 na sety. Tie-break točíme 8:7 pro nás, v dalším průběhu je však soupeř šťastnější a vyhrává 15:12, celkově 2:1 na sety. Tím jsou naše postupové naděje na 99% zmařeny.


Poslední utkání jsme odehráli s Lanškrounem B, který se však tentokrát neprezentoval výkoností z minulých kol. Bohužel na nás to v danou chvíli stačilo a utkání jsme velmi hladce prohráli.Přístupem k tomuto utkání jsme zkazili dojem z předchozích duelů a možná i otrávili přihlížející choceňské rodiče. Pokud se nedokážeme soustředit a bojovat 7 setů, nedovedu si představit, že do budoucna budeme schopni zvládat 2-denní turnaje. Nebyla na hřišti a ani na lavičce jediná hráčka, která by chtěla na nepříznivém stavu něco změnit a zabojovat. Je to hlavách a bohužel hlava je nejhůře trénovatelnou částí těla.


V neděli 22. 3. pořádáme (předběžně od 9.00) turnaj v Chocni. Máme necelý týden na to, abychom se sebou něco udělil a před domácím poblikem se prezentovali především větší bojovností.

Miloslav Brožek, trenér

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery