Úvod » Zápasové noviny

Obhájeno! Céčko veze z Chvaletic mistrovský pohár

publikováno 22.03.2015

V neděli 22.3. se odehrálo ve Chvaleticích finále O Pohár Hejtmana Pardubického kraje. Odjezd byl v 7:15. Na místě odjezdu z Pod saka byl první vůz Nissan Primera řízený panem Kízou s obsazením Michal Dolanský, Karel Šrajer, Jiří Částka a libero dnešního turnaje Dominik Žaba. Druhé na místo dorazilo nové auto Mazda 6 kapitána a vedoucího Michala Kostky. Na místě velitele vozu Jiří Husák a vzadu čtvrteční oslavenec Tomáš Nešpořík, Jirka Sobotka a letošní čtyřicátník Roman Havránek.

První zápas začal v 9:00 na kurtu číslo 2 proti USK Pardubice (oproti nám mladý tým posílený hráči ze Slavie HK hrající první ligu). První set došel až do koncovky s vítězstvím 25:23. V celém druhém setu jsme tahali za kratší konec. Prohrávalo se až o 6 bodů. Až v koncovce se servisem Kízy byl srovnán krok a vítězství 25:23. Třetí set byl vyrovnán do stavu 8:8. V tu chvíli přišli na řadu i pohrdavé nesportovní posunky (opakovaně) na naši ikonu Kízu což, ihned a poté opakovaně urgoval náš kapitán u rozhodčího až do doby, než nás rozhodčí ujistil, že si zapomněl karty v klubovně. Role hrdiny, Zora mstitele se v té chvíli zhostil Vrána, který diagonální smečí a dvěma nekompromisními bloky na zem potrestal přímo viníka (z prvoligové Slávie HK) a zlomil tlak soupeře. Následná smršť bodů totálně pohřbila naděje soupeře na zvrat v setu a Choceň vítězně docválala až do závěru setu. Až poté jsme si vychutnali chuť vítězství bez ztráty kytičky v poměru 3:0.

Následovala pro nás přestávka. Navštívili jsme nedalekou restauraci, kterou provozovali Vietnamci z nedaleké tržnice z Valů u Přelouče. Bylo nám nabídnuto pivo značky Kozeň za 20 Kč. Objednáváme 8 piv. Na dotaz "Co k jídlu?" přišla odpověď "Ještě ne...", pes před restaurací stále štěkal na kočku. Nejíme a platíme. Druhý zápas vyhrává Polička proti USK 3:0. Karty jsou rozdané. Slovy Roberta Záruby z Nagana 1998 "Jsme ve finále.".

První set je z naší strany nervozní a prohráváme 23:25. Ve druhém setu se karta obrací a vítězíme 25:23. Ve třetím setu jsme na koni a výhra 25:20. Přichází uspokojení a prohra 14:25. Jdeme do 5. setu. Prohráváme 5:6 a na servis přichází Jirka Částka. Otáčí na 10:6. Následuje herní kolaps a stav se srovnává na 10:10. Taháme za kratší konec. Stále ztrácíme jeden bod. 12:13.Následuje Šporda a jeho první smeč na 13:13. Karlos svojí silou dává 14. bod - mečbol. Poslední bod uhrává Kíza. Jsme po čtvrté v řadě vítězem turnaje. K převzetí trofeje a diplomu za 1. místo XIV. ročníku Poháru Hejtmana dostal důvěru Kíza, který se při přebírání cen od paní starostky nezapomenutelně zapsal do její paměti smrští polibků, které umocňovaly radost celého týmu z vydřeného vítězství.

Výhra byla oslavena v šatně 20 let starým popěvkem "HUL A HUL A HUL MI MOJÍ HŮL, HUL A HUL HODINU A PŮL,...". Posezení po turnaji bylo ve Vinárně U Zvonu. Podávala se tlačenka s cibulí, zákusky a samozřejmě pivo. Kromě vegetariána Jirky Sobotky, který se občerstvil sýrovou pizzou.


Autor: Kolektiv mužů "C" (aspoň hodinu a půl)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    12 3
456789 10
111213141516 17
1819202122 2324
252627282930 31
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz