Úvod » Zápasové noviny

Pod Sakem bude rušno, Choceň nastoupí poprvé v sezoně doma

publikováno 08.10.2015

Jejich hala Pod Sakem se má stát místem, odkud soupeři odjedou s prázdnou. Pomoci k tomu má i bouřlivá kulisa, která požene volejbalisty VK Choceň v úvodních dvou domácích duelech nové sezony 1. ligy.

Atmosféru okusí v pátek od 19 hodin poprvé hráči Nymburka, který do soutěže vstoupil minulý týden dvěma výhrami 3:0 a drží se na druhé příčce.

         „Jeho výsledky mě nepřekvapily. Minulou sezonu skončil třetí a rovněž letos se s ním musí počítat na nejvyšší příčky. Každý bod bude dobrý,“ avizuje trenér Chocně Jaromír Švec.

         „Mají výborného nahrávače a celkově zkušený tým, který se každým rokem mění. Kádr je poskládaný ze straších i mladších hráčů, navíc většina z nich tam hostuje z pražských celků,“ všiml si kouč žlutomodrého mužstva.

         Naopak s ryze vlastními hráči dorazí v sobotu od 18 hodin soupeři z  ČZU Praha C, na jejichž zápasové soupisce mohou figurovat i „áčkaři“.

         „Měli by přijet mladí hráči, ale mohli by je posílit hráči extraligového áčka, které ještě nehraje. Vývoj se bude odvíjet od toho, jak jim půjde servis. Pokud se trefí, budeme s tím bojovat,“ míní Švec.

         Zatímco s Nymburkem bývají zápasy jednoznačné vždy ve prospěch jedné ze stran, tak podívaná proti Pražanům nabízí pokaždé dlouhé bitvy. Jak tomu bude tentokrát? „Vše vždy záleží na momentální formě. Můžeme porazit oba, nebo naopak. Doufáme, že nás fanoušci poženou za vítězstvím,“ přeje si kouč.

         Choceňský výběr usiloval o letošní premiérové body před týdnem na palubovkách extraligové rezervy Brna a Starého Města. Nakonec přivezl ze druhého utkání dva body za výhru 3:2 v rozhodujícím tie-breaku.

         „V dané situaci je bereme jako úspěch. Loni jsme s tímto soupeřem neuhráli ani set. Družstvo je pozměněné, takže oba zápasy sloužily k sehrání a hledání sestavy,“ říká Švec. První klání proti posílenému béčku Brna Chocni nevyšlo, když na palubovce Jihomoravanů prohrálo 1:3.

         „Zápas se nám hrubě nepovedl. Udělali jsme zbytečně moc vlastních nevynucených chyb ve všech herních činnostech, zvláště pak na servisu. To si nemůžeme dovolit,“ varuje Švec, v jehož vyvolené základní šestici se v pátek i sobotu patrně objeví nový univerzál Patrik Indra. Výkony letos teprve osmnáctiletého mladíka se šéfovi choceňské lavičky na úvod sezony zamlouvaly.

         „Herně má své kvality. Časem se i uvidí, jak zapadne do kolektivu. Na svém postu je českým reprezentantem. Až se sehraje s nahrávačem, jeho výkon bude ještě stoupat,“ věří Švec.

Martin Švec

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz