Úvod » Zápasové noviny

Roztočtě kladiva, Choceňští po pauze znovu míří do bojů o mistrovské body

publikováno 22.10.2015

Měli týden na odfrk, který využili k tréninku. Už v pátek se ale kolotoč I. ligy mužů opět roztočí a v zápasové nabídce nebudou chybět ani duely, v nichž se představí choceňské áčko. Jako první na řadě bude mač v Dobřichovicích, kde vybraná základní šestka pod vedením kouče Jaromíra Švece nastoupí v 18 hodin. Proti ní bude stát dlouholetý účastník soutěže, který se momentálně vyhřívá na druhém místě.

„Postavení Dobřichovic mě příliš nepřekvapuje. Sídlí nedaleko Prahy, takže si dokážou kvalitní hráče vždycky sehnat či nahradit ty, kteří odešli nebo ukončili kariéru. Prochází generační obměnou, se kterou se vypořádaly velice dobře. Na soupisce mají i hráče, kteří se po přesunu Kladna do extraligy v týmu neprosadili a přešli hrát jinam,“ avizuje šéf choceňské lavičky.

Zápasová bilance z předchozích sezon na palubovce Dobřichovic je vyrovnaná. V minulém ročníku dokázali modrožlutí vyhrát u Středočechů 3:2. Předloni se naopak radovali z výhra 3:1 domácí. Odvést jakékoliv body bude i tentokrát nesmírně složité, jelikož dobřichovické prostředí je poněkud specifické, což si v Chocni uvědomují.

„Je pověstné a starší hráči soupeře ho dokážou stoprocentně využít ve svůj prospěch,“ naznačuje Švec.

Se svoji družinou se další den přesune po republice níže, jelikož zamíří do Českých Budějovic. Tam se utká s týmem EGE, který se od letoška stal rezervou extraligového mančaftu. Naše nejvyšší soutěž má sice v sobotu na programu druhé kolo, ale ke smůle Chocně změří „Budějice“ síly s Libercem v televizní dohrávce až v pondělí, takže se dá očekávat vyztužení jejich kádru.

„Můžeme počítat s plným obsazením hráčů áčka. Ti mladší, kteří se pak budou obehrávat pravidelně v první lize, proti nám budou patrně sedět,“ předpovídá Švec.

Choceň by ráda navázala na příděl bodů z posledních domácích utkání, kdy ji do tabulky naskočily další čtyři.

„V pátek před zápasy bychom je brali. S Nymburkem jsme počítali, že to bude těžší. Proti céčku ČZU jsme to za stavu 2:1 nezvládli, zejména na příjmu, kde nás mladší hráči soupeře vyškolili,“ ohlíží se ještě trenér k minulému dvojkolu.

Martin Švec

PS: nezapomeňte do pátečních 18 hodin poslat na mail martas83@seznam.cz či přes komentář na Facebooku své tipy na obě utkání. Zde malá nápověda výsledků z minulé sezony: Dobřichovice - Choceň 2:3, Č. Budějovice - Choceň 3:1, sezona 2013/2014: Dobřichovice - Choceň 3:1, Č. Budějovice - Choceň 0:3.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery