Úvod » Zápasové noviny

Choceňští vytěžili doma pět bodů

publikováno 04.11.2015

Další domácí dvojutkání před sebou měli o minulém víkendu hráči A týmu mužů. Před svými fanoušky změřili síly s dobře známým soupeřem z rezervy extraligového ČZU Praha a poté s nováčkem I. ligy z Domažlic.

VK Choceň – Volley team ČZU Praha B
3:2 (-20,23,-20,17,9)

Osm zápasů a pět tajbrejků. Taková bilance byla v prvoligové tabulce na kontě Chocně po prvním utkání, které domácí tentokrát vyhráli 3:2. Bitva to byla jako vždy vyrovnaná. Duel začal již  „tradiční“ porážkou v první sadě (20:25), když vázl zejména příjem. Bolavá pata v podobě nezvládnutého začátku provází tým opakovaně (z osmi zápasů šest proher!!!), což neuniklo pozornosti trenéra Jaromíra Švece.

„Do zápasů nastupujeme nekoncentrovaně a teprve poté se začínáme rozjíždět. Dlouho nám trvá, než si vytvoříme tlak,“ řekl kouč.

Nicméně od druhého setu nastal obrat, ale Pražané na srovnání odpověděli a po výhře 25:20 byli blíže tříbodovému zisku. Jenže ten se dělil, jelikož Choceňští zvládli lépe čtvrtou sadu (vývoj skóre 12:4, 18:11, 22:12, 25:17) a šlo se do rozhodujícího setu. Nástup byl famózní a vedení 9:4 dalo tušit, že se bude pít na vítězství. „Zemědělci“ sice pak ještě lehce kousali, ale po výsledku 15:9 zůstaly dva body Pod Sakem.

„Měli jsme ke konci zase špatnou šňůru a nebyli schopni soupeře dorazit. Byly sety, kdy jsme vedli o šest sedm bodů a během pár minut bylo srovnáno. To nás strašně vyčerpává, jelikož poté mám odehráno nejvíce setů z celé soutěže,“ upozornil na statistiku kouč, který má pro herní výpadky své vysvětlení.

„Asi je to psychikou. Ale nevychází nám ani úplně servis. Kvalitní mají dva tři hráči, ale u ostatních je to zatím spíše zahájení hry. Soupeři vydrží dávat nebezpečná podání delší dobu a ve větším počtu,“ našel příčinu Švec, jenž v průběhu utkání musel několikrát sáhnout ke změně sestavy. Hledání optimálního složení kádru bylo náročné.
„Bylo to nesmírně těžké. Když se nedaří, tak s tím musím něco udělat a pokusit se tím hru oživit. Museli jsme zamíchat se sestavou, ale byli jsme téměř v plném počtu a mohli střídat,“ poznamenal šéf choceňské lavičky.

Se dvěma body byl nakonec spokojený. „Prohrávali jsme, ale udolali to, takže můžeme být za dva body rádi. Zaplaťpánbůh, ale byl to boj,“ ulevil si.

 

VK Choceň – Volejbal Domažlice
3:1 (20,15,-22,20)

Modrožlutý celek nastoupil v následném sobotním utkání proti doposud poslednímu nováčkovi soutěž z Domažlic s cílem po delší době naplno bodovat. A to se po vítězství 3:1 podařilo. Po dvou hladkých výhrách (25:20 a 25:15) přišlo ve třetím dějství polevení a porážka 22:25. Čtvrtý set už se odehrál opět podle choceňských not a po výhře 25:20 se mohlo jít slavit.

 „S výsledkem jsme spokojení. Už si to zasloužilo vyhrát za tři body a čekali jsme na to dlouho. Při pohledu do tabulky bylo takřka povinné zvítězit, ale bylo to utrápené. Soupeře jsme možná trochu podcenili či se přizpůsobili jeho hře,“ uznal kapitán Petr Abraham.

Možný vliv na herní projev mohl mít fakt, že Domažlice byly pro domácí šestku zcela neznámou.

„Nevěděli jsme do čeho jdeme. Den předtím Domažlice zázračně a hladce vyhrály v Hradci, což nám nebylo jasné, jak to udělaly. Překvapily nás tím. Dnešní zápas nebyl snadný, ale nějak jsme to ukouleli,“ sdělil zkušený smečař.

Proč se se svými spoluhráči musel znovu pustit do setu navíc a soupeře nezlomil bez ztráty kytičky?

„To by nebylo normální. Tři nula vyhrát neumíme. Zatím. Vázl nám útok a v poli jsme toho také moc nevzali. Utekli nám od začátku setu a pak se to blbě stahovalo. Jak jsou soupeři o kousek nad námi, už je těžce doháníme,“ přiznal Abraham.

Martin Švec

Příští utkání sehraje náš tým až v sobotu 7. 11. od 18 hodin na palubovce MFF Praha. Budeme rádi, pokud přijedete naše hráče podpořit a děkujeme za podporu v domácích zápasech.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery