Úvod » Zápasové noviny

Ve hře je šest stěžejních bodů v bojích o play-off

publikováno 19.11.2015

Při pohledu na mapu týmů I. ligy je zřejmé, že nás čeká nejbližší možný soupeř. Hráči Hradce Králové přijíždějí dnes do naší haly v pozici, která staví naše hráče do role mírných papírových favoritů. Proto nemohou myšlenky směřovat k jiné než tříbodové metě, a to jak v dnešním duelu, tak i zítřejší odvetě na palubovce našeho soka od soutoku Labe a Orlice.

     „Situace v tabulce nám velí získat plný bodový zisk. Jiná varianta by neměla nastat. Třeba však budeme spokojení i za pět, ale určitě chceme vyhrát,“ avizuje trenér Jaromír Švec.

     Proti předpokladům nahrává hostům jeden fakt. Na šest bodů z obou víkendových kol jsme si letos ještě nesáhli. Proto je motivace jasná. Dalším impulsem by měl být pohled na pořadí v tabulce, kde našim hráčům zatím patří poslední postupové místo mezi osmičku nejlepších. Po poslední porážce 2:3 v Turnově se nám právě tento sok přiblížil na jednobodový dohled, a proto by se nadmíru hodilo mu zase o něco odskočit. Navíc pořadí od osmého místa výše je dost vyrovnané, takže když nezaváháme, můžeme se posunout až na páté místo.

     Hradecká soupiska je početně nabitá. Značnou část z kádru však tvoří mladší ročníky, které příliš příležitostí nedostávají. Před pár dny navíc doplnil již tak bohaté složení Slavie další hráč. „Na poslední chvíli je posílil extraligový smečař Bartůňek (pozn. bývalý hráč Odolene Vody, Ústí nad Labem či Benátek, nyní na hostování z Kladna). Podobně tomu bylo i minulý týden, kdy Turnovu pomohl blokař Zajíček z Liberce. Pro ně to byly také klíčové zápasy podobně jako nyní,“ říká kouč.

     Návodem, jak na vyzrát na známého protivníka, by mohl být pohárový mač, který áčko vyhrálo v polovině září 3:1. Poznatky z tohoto měření sil ale naše lavička moc nevyužít nehodlá.   

    „Bylo to před sezonou a nedá se z toho tudíž moc čerpat. Uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet a v jakém zdravotním stavu budeme my i oni. Každopádně budeme bojovat a snažit se zvítězit. Podle naší herní pohody ale nedovedu předpovídat vůbec nic,“ konstatuje náš trenér.

     Zítřejší odveta je na programu v 18 hodin v prostředí, které mezi hráči není příliš oblíbené. Kulisy hradeckého stánku dokážou pozlobit kdekoho, a rozhodně to není z důvodu nějaké kvalitní divácké atmosféry. Jaké jsou tedy důvody?

     „Hala je ohromná, takže je horší orientace. Musíme navíc doufat, že uvnitř nebude velká zima, která tam často bývá. Není v ní ani ideální světlost. Žádné týmy na Slavii nehrají rádi. Ale už jsme si zvykli, takže na prostředí se nemůžeme vymlouvat,“ podotýká Švec s tím, že připravit se na specifické hradecké zázemí moc nedá. „Leda že bychom si na tréninku zhasli nějaká světla,“ dodává s úsměvem.    

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery