Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Zápasové noviny

V derby Choceň ukořistila pět bodů

publikováno 24.11.2015

Házení plnou lahví po rozhodčím, debata univerzála hrajícího bez registrace odměněná po zásluze žlutou kartou či neustále belhající „narušitel“ z Hradce stěžující si sudím. Nic z toho nevyvedlo z koncentrace naše áčko, které v dalším prvoligovém utkání porazilo rivaly z Hradce Králové 3:0, když o svém triumfu rozhodlo lépe zvládnutými koncovkami.

VK Choceň – TJ Slavia Hradec Králové  3:0 (23,22,23)

Tři body bez ztráty setu pochopitelně potěšily trenéra Jaromíra Švece. „Vítězství chutná moc, zvláště po těch řekněme matných výkonech, které jsme podávali v minulém kole. Hráli jsme doma před vynikající atmosférou, za kterou musíme diváků poděkovat,“ ocenil trenér nejvyšší diváckou kulisu v letošní sezoně.

            Jak už bylo zmíněno výše, tak soupeř na duel vytasil zcela neznámou kartu v podobě kanadského univerzála Predraga Gajiče, který byl na hradeckou soupisku dopsán necelých deset hodin před utkáním. A pětadvacetiletý mladík se srbskými kořeny prokazoval, že to byl dobrý „kauf“ (pozn. přišel jen na hostování). Nicméně naši hráči načali zápas lépe a až do stavu 18:16 drželi mírné vedení. Čtyřmi body v řadě ale hosté otočili, a schylovalo se k napínavé koncovce, kterou Choceňští zvládli lépe a vyhráli 25:23.

            Také druhá sada nabídla podobný obrázek. Tentokrát byli hosté výhře ještě blíže, když vedli  22:20. Za tohoto stavu šel do hry místo Ády (Jakuba Adamce) další nahrávač Víťa (Šimek). Po srovnání na 22:22 se ke slovu přihlásil blokař „zedník“ Matouš Langer, jenž postavil nad sítí pevnou zeď, kterou se marně pokusil prorazit jak Gajič, tak i následně, Jakubec. Když Gajič dostal desku i od Jíři (Vaňka), bylo po výsledku 25:22 nakročeno ke třem bodům.

            Scénář třetí sady nemohl přinést jiné dění, než u setů předchozích. Znovu vyrovnaný průběh a před koncovkou vedení „Mechova“ 21:19, poté 23:22. Jenže krátce na to přišla tato série: Žabik (Štěpán Žaba) vymetení bloku (23:23), staroušek (Jan Švec) zdařilý útok středem (24:23) a trojblok pod nohy hradeckého smečaře (25:23), finíto, vítězné rybičky, potlesk plné tribuny a decentní zapití tříbodového triumfu.

            „Utkání bylo nervózní. Soupeř nezvládl koncovky psychicky. Před zápasem nabral ještě nějaké lidi z Dukly Liberec a zahraniční posilu. Zkrátka brali to vážně,“ poznamenal kouč, jenž ocenil obranu svých svěřenců na síti, která v závěrečných pasážích byla klíčová. „Za celý set nic a pak jsme snad třikrát zablokovali. To rozhodlo,“ dodal spokojený šéf naší lavičky.

TJ Slavia Hradec Králové - VK Choceň 2:3 (22,-20,23,-16,-6)

K odvetnému utkání nastoupili oba soupeři hned v sobotu, kdy se hrálo v neoblíbeném prostředí haly Slavie v Hradci. V zápase měli blíže k výhře domácí, ale stav 2:1 na sety nedotáhli do zdárného konce a po obratu a výhře 15:6 se konal odvoz dvou bodů směr Choceň. O komentář se po návratu podělila podstatná část hráčů.

            „Hráli jsme venku, ale přijelo nás podpořit hodně našich diváků (Áda). Dá se říci spousta (kapitán Abrož). Bylo to výborné. Na tribuně jsme viděli Martina Müllera (pozn. loňský hráč A týmu a současný blokař béčka), což nás strašně motivovalo. (Áda). Byly tam v podstatě choceňské legendy (staroušek). Hradec patří mezi ty slabší ligové týmy (Áda vážným hlasem). Myslím, že hradecký trenér udělal chybu, když nedal na náhru Ganbaatara. Byl by to rozdíl. (Áda k nenasazení nahrávače Unobolda Ganbaatara, který v Chocni pinkal hodně kvalitně a hru týmu pozvedl). Šli jsme si za vítězstvím více a podali maximální výkon (Áda). A ten extraligový Bartůněk nehrál v úplně oslnivé formě (staroušek k výkonu další z posil, která se dle našich onlajnových záznamů ovšem nepředvedla ani v pátečním utkání). Výsledek jako ztrátu nebereme, jelikož už to vypadalo, že budeme rádi za bod a nakonec jsme to dotáhli na dva. Všichni v šatně za ně byli šťastný.“ (Áda)

A byla atmosféra znovu tak hustá, jako v pátek? „Na tribuny je to na házení flašek daleko (staroušek). Povolali si nějaké fanoušky, kteří vypadali, že byli už trochu podnapitý a dle mého se chovali méně slušněji než naši. Stejně jsme vyhráli, takže to ve fanouškách, na který si stěžovali, nebylo (Áda).

No a jaké panovaly podmínky v obvykle chladné a na světlo chudé hale?

„Bylo tam teplo, hrálo tam asi tisíc holek (staroušek – pozn. v hale se zároveň konat turnaj kadetek Českého poháru). Na lavičce byla zima. Ale do Hradce jezdíme často, takže jsme zvyklí a nijak nás to nezaskočilo (Áda). Z toho má nervy akorát trenér.“ (staroušek).

 

Co dodat. Snad jen těšíme se na vás v pátek od 19.00 a v sobotu už v 17.00 při domácích zápasech proti Brnu a Starému Městu.

Martin Švec

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery