Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Zápasové noviny

Choceň zničili lídři servisem, Staré Město si odvezlo bod

publikováno 01.12.2015

Další dvojutkání I. ligy za sebou mají volejbalisté Chocně, kteří tentokrát na své palubovce hostili vedoucí tým soutěže z brněnské extraligové rezervy a bývalého účastníka nejvyšší soutěže ze Starého Města.

VK Choceň - SH LD Brno 1:3 (22,-20,-16,-20)

Výtečný nástup vystřídal strmý propad. Tak by se dal stručně shrnout mač proti mladíkům z Brna doplněným o hráče z extraligovými zkušenostmi. Po výhře 25:22 viděli natěšení fanoušci v dalším pokračování zlepšený výkon hostů, kteří o svém triumfu rozhodli díky servisu, pomocí něhož rozbořili choceňský příjem. 

"Zlomilo se to ve druhém setu, kdy na servis přišel jeden ze soupeřů a dal za sebou osm plachet, které jsme nebyli schopní vzít. Brno přestalo skákat servisy, které předtím kazilo a nebyly tak účinné. S plachtami jsme se nevyrovnali a čím dál více se propadali. Přitom ani nestřídali. Série na zkažených příjmech byly moc dlouhé. Když už jsme přijmuli, nebyli jsme schopní otočit při útoku. Celá hra se rozsypala," pospal své dojmy trenér Jaromír Švec.

Brno naopak útočilo prakticky bezchybně, když si pomáhlo údery o bloky i zalívkami. Po bezproblémových výhrách si Jihomoravané připsali do tabulky tři body, které jim pojistily pozici na špici tabulky.

"Ve třech setech nás přehráli prakticky ve všem," konstatoval kouč a dodal: "Soupeři nedělali chyby. Byli vysoko ma bloku. Nahrával jim urostlý Licek, takže ani tam neměli v této činnosti slabinu. Nedá se nic dělat, budeme bojovat o další body, abychom se utrhli a udrželi se v osmičce".

VK Choceň - VSK Hardman Staré Město 3:2 (18,-18,-23,19,12)

Slova trenéra se potvrdila v sobotu, kdy se Pod Sakem odehrála další pětisetová bitva, na jejímž konci se ze zisku dvou bodů radovali modrožlutí bojovníci. Choceňští opět začali utkání lépe, ale od druhého setu převzali taktovku hosté, kteří uspěli jak ve druhé, tak i třetí sadě. V její koncovce přitom domácí vedli slibně 23:21, ale "Starák" čtyřmi body v řadě vývoj otočil a nakročil k vítězství. To ale Choceň odmítla a v tajbrejku slavila důležitou výhru. Rozhodující sadu sehrála přitom už poosmé v sezoně...

"Z mého pohledu přišel po celkem jasně vyhraném prvním setu totální kolaps. Nedovedu si to vysvětlit. Soupeř zabere, my polevíme a nejsme schopni mu vzdorovat. Ve všech činnostech ztrácíme, což se děje set, dva. Až když prohráváme, tak se vzpamatujeme. Nevím co s tím, ale asi je to v hlavách," poznamenal trenér. 

Pokud páteční mač rozhodl příjem, tak i v důležitých chvílích sobotního utkání se choceňské mužstvo nevyvyrovalo zaváhání při zpracování podání.

"Stabilní přijímači nám v rozhodujících okamžicích selhali. Proto jsme sáhli ke střídání, kdy šlo do hry účko místo směčaře, což se ukázalo pro zbytek zápasu jako dobrý tah. Tím se to zlomilo a zaplaťpánbůh jsme urvali dva body," ulevil si šéf lavičky. 

Do hry se po dlouhé době dostal univerzál Tomáš Felgr, který musel zvládnout netradiční roli na přijmu. Úkolu se však zhostil dobře. "Měl jsem z toho strach, ale Patrik na účku si odehrává svůj vysoký standard. Felix se s tím porval velice dobře a musím ho pochválit. Uvidíme do dalších zápasů, co s tím vyvedeme," prohlásil trenér.

Choceň uspěla proti soupeři sídlícímu nedaleko slovenských hranic i podruhé v sezoně. Taktéž druhé měření sil dopadlo stejným výsledkem, jako zápas hraný počátkem října. A rovněž tentokrát postihla choceňský celek "smůla", jelikož Staré Město přijelo i s hráči extraligového Zlína, jehož je farmou a který své utkání dohrával až v pondělí před televizními kamerami. Nebylo to přitom poprvé a zřejmě ani naposledy, kdy se soupeř díky tomu posílil o mladší hráče. Naopak na naší soupisce chyběl nahrávač Víťa Šimek, který měl antibiotika a nemohl hrát. Na postu se tak vystřídali nahrávači Jakub Adamec a Honza Stránský. 

Martin Švec

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz