Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Zápasové noviny

Áčko napínalo fanoušky až do posledního kola, ale postup do play-off potřetí v řadě vybojovalo

publikováno 19.01.2016

Muži A za sebou mají poslední dva zápasy základní části I. ligy. V pátek 15. ledna nejdříve prohráli s Turnovem 0:3 (sety 19:25, 22:25, 21:25). V sobotu však nezdar odčinili znamenitým způsobem a po výhře nad přímými konkurenty v boji o play-off porazili MFF Praha 3:0 (sety 25:20, 25:17 a 25:23). Jak utkání zhodnotil trenér Jaromír Švec?

Postup mohl být stvrzen již v pátek. Proč to nedopadlo už v tom prvním utkání?
Turnov se neskutečně posílil. Přijel sem se třinácti hráči, což je na tuto soutěž trochu nevídané. Nastoupili za ně Galabov a Zajíček z extraligového Liberce. Dále měli i blokaře Čermáka či dlouholetého reprezentanta Konečného. Pokud budou hrát v této sestavě, jsou schopní porazit každého.

Konečný výsledek zápasu s Turnovem sice vypadá jednoznačně, nicméně předvedená hra nebyla špatná, čemuž odpovídají i stavy jednotlivých sad...
Hráli jsme dobře, ale všechny sety měly stejný průběh do stavu zhruba devatenáct. Poté zkazíme servis, následuje špatný příjem či eso. Soupeř odskočí na rozdíl dvou tří bodů a už si to dohraje do konce. Takhle je to dnes ve volejbale běžné. Do dvaceti je stav vyrovnaný, a pak se rozhodne.

Příjemnější pocity bezpochyby zavládly po sobotě. Předvedl tým výkon podle představ?
Hráči k tomu přistoupili doufám zodpovědně. Podle výsledku je vidět, že jsme byli připravení. Věděli jsme na koho budeme hrát. Taktická příprava proběhla v šatně. Úkolem bylo zaměstnat jejich nejlepšího hráče Koubu, na kterého se MFF v útoku nejvíce spoléhá. Známe jejich tým už dlouho, takže víme, čeho je tento zkušený a více než čtyřicetiletý hráč schopný. Vše bylo postavené dle plánu, který jsme dodrželi. Musím za to tým pochválit. Výkon byl perfektní. Rád bych vyzvedl představení kapitána Abrahama, který zahrál jak za mlada.

Za stavu 2:0 se změnila polovina hráčů. Bylo záměrem počkat se střídáním až když byl postup zajištěný?
V momentě, kdy jsme získali potřebný bod, jsme sestavu prostřídali. Potěšilo mě, že i hráči, kteří nově nastoupili, dotáhli zápas do vítězného konce a stavu 3:0. Nemuseli jsme se tak trápit s dalšími sety.

Po utkání jste čekali, na koho nakonec ve čtvrtfinále narazíte. Ve hře bylo béčko Brna a Dobřichovice, které nakonec základní část vyhrály. Nicméně koho jste si přáli více?
Vůbec jsme si nevybírali. Brno hrálo dříve, takže jsme věděli, že narazíme na jednoho z nich. Není na výběr. V Brně nikdo předem neví, koho tam pošlou z áčka. V Dobřichovicích je specifická hala, protože je nízká a má horší osvětlení. Už jsme tam hráli mockrát a musíme se s tím vypořádat. Na druhý zápas (sobota 30. ledna) vypravíme pro fanoušky autobus. Tímto bych je chtěl v co největším počtu pozvat, aby nás přijeli podpořit. Zároveň jim chceme poděkovat za parádní podporu v posledních utkáních.

Martin Švec

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz