Úvod » Zápasové noviny

Choceň padla i pod domácí sítí a sezona jí končí

publikováno 11.02.2016

Zaplnili všechna místa, někteří museli usednout na palubovku, jiní stáli opření o stěny. Choceňská hala Pod Sakem byla na třetí čtvrtfinále volejbalového play-off I. ligy doslova „nahečmaná“ fanoušky. Pomalované tváře klubovými žlutomodrými barvami, hlasité bubny doprovázející neutichající skandování. Nic z toho však nepomohlo domácím borcům odvrátit proti soupeřům z Dobřichovic porážku 0:3, která pro Choceň znamenala konec letošní sezony.

Přitom začátek úvodní sady naplnil fandy i samotné hráče optimismem. Choceňští se během chvíle trhli do vedení 7:2, jenže poté začali kralovat Středočeši, k čemuž přispěli domácí svými častými prohřešky proti pravidlům.

„Byli jsme několikrát v síti, opakovaně nám byly odpískané dvojáky (nečisté nahrávky). Tím pádem se na nás soupeř rázem dotáhl a pak nás válcoval. Největší rozdíl však přetrval na servisu. Náš byl nadále absolutně neškodný,“ posteskl si choceňský trenér Jaromír Švec. 

Domácí šestka schytala debakl zejména ve druhém dějství, v němž uhrála pouhých 12 bodů, a to i kvůli málo vídané šňůře čtyř zkažených podání v řadě. 

„Nevím, co se v hlavách hráčů odehrávalo. Asi padla nervozita, částečně i přemotivovanost. Byla plná hala a panovalo očekávání, že Dobřichovice alespoň jednou porazíme. Zjistili jsme, že na soupeře z první čtyřky nemáme výkonnost,“ uznal kouč, který se snažil oživit hru střídáním hráčů téměř na všech postech.

„Zkoušel se změnit styl hry, rytmus, ale nepomáhalo nic,“ řekl Švec, podle něhož rychlou porážku zapříčinily stejné faktory jako při úvodních dvou duelech venku. „Napáchali jsme neuvěřitelné množství nevynucených chyb, které si proti zkušeným týmům nemůžeme dovolit. Takové se nedělají snad ani na úrovni krajského přeboru,“ prohlásil šéf lavičky.

Dobřichovice výhrami 25:19, 25:12 a 25:21 bezpochyby ukázaly, že dlouhodobou část neovládly náhodou. Zda uspějí celkově i v play-off však nelze předvídat. 

„To se nedá odhadnout. Když tu hrál Turnov, říkali jsme si, že ligu mùže vyhrát. A s Brnem už vypadl. Dobřichovice vyhrály základní část, takže budou začínat všechny série doma, kde snad neprohrály za celou dobu jediný zápas. Možná na ně někdo zatlačí, ale jinak je to zkušené mužstvo. Netroufám si ale vítěze tipovat," dodal Švec. 

Zdroj: Martin Švec, Mladá fronta Dnes, 10. 2. 2016

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery