Úvod » Zápasové noviny

Choceň play-off minulo a bude odvracet pád

publikováno 03.02.2017

Tuhle roli si za své působení ještě nevyzkoušeli. A není pochyb, že by ji volejbalisté Chocně dobrovolně přenechali jiným. Jenže závěr základní části I. ligy jim nedopadl dle představ, a tak si choceňský tým poprvé v historii zahraje pouze skupinu play-down. 

„Letošní sezona byla mimořádně vyrovnaná, takže můžeme jen litovat pár zbytečně podceněných, odfláknutých nebo prostě jen nedohraných koncovek, kvůli kterým jsme tam, kde jsme. Ale je to sport a letos jsme v play-down namočení my. Nedá se nic dělat,“ říká smířlivým tónem smečař Petr Abraham. 

Utkání ve skupině o 9. až 12. místo načnou Choceňští dnes od 19.45 v Nymburce, na který ztrácejí jen bod. Zatímco v play-off by neměla Choceň co ztratit, nyní jí půjde o udržení prvoligové příslušnosti. 

„Necítím však nějak mimořádnou nervozitu. Jde o hodně, ale když to nezvládneme, nemáme v této soutěži asi co dělat,“ konstatuje Abraham. Choceň se vedle Nymburku střetne ještě s týmem TJ ČZU Praha (zítra od 14 hodin) a později se soky z Tesly Brno. Úvodní zápasy přitom sehraje venku a doma nastoupí až k odvetám.

„Doufám, že to bude naše výhoda. Doma se chce každý ukázat a bodovat, tak snad budou soupeři na domácí půdě trochu pod tlakem. Venku můžeme jen získat, i když je jasné, že každý bodík se bude počítat,“ dodává Abraham. 
Systém je takový, že nejhorší ze čtyř týmů sestupuje přímo, předposlední tým zamíří do baráže. První dva se zachrání.

Zdroj: Mf Dnes

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123456 7
8910111213 14
151617181920 21
222324252627 28
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery